Wizz Air Timisoara

Home | Zboruri Wizz Air din Timisoara | Bagaje | Extras din Conditii Generale de Transport

Extras din Conditii Generale de Transport

Termeni şi condiţii

Biletele de avion in regim low cost nu sunt rambursabile. In cazul in care pasagerul nu mai calatoreste,  nu exista posibilitatea returnarii sumei nici total, nici partial. Costul serviciului de transport aerian şi/sau Taxele pentru alte servicii NU POT FI RECUPERATE.

Orice solicitare ulterioara de modificare a biletului venita din partea pasagerului presupune un cost suplimentar : taxa fixa de modificare  + diferenta de tarif  intre tariful existent in momentul modificarii si tariful existent in momentul achizitionarii biletuluil Direcţia, ora şi data zborului POT FI MODIFICATE cel târziu cu 3 ore înainte de plecare, plătindu-se o taxă de schimbare a acestora. În cazul în care preţul, taxele, tarifele şi cheltuielile aferente noului zbor, la data şi la ora pentru care a fost schimbat, sunt mai mari decât cele asociate cursei iniţiale, pasagerul va plăti diferenţa.

 Numele pasagerului de pe biletul rezervat poate fi schimbat, plătindu-se o taxă de schimbare a acestuia.

 Numărul de locuri oferit la acest preţ este limitat şi poate să nu fie disponibil în cazul rezervărilor ulterioare făcute pentru cursa aceasta sau pentru alte curse.  Preţurile se pot modifica până în momentul cumpărării biletelor.

Prezentarea pentru îmbarcare începe cu 2 ore înainte de ora programată pentru zbor şi se încheie cu 40 de minute înainte de aceasta în conformitate cu Orarul de Zbor al aeroportului Locului de Decolare. În cazul în care nu reuşiţi (a) să finalizaţi formalităţile de prezentare pentru îmbarcare în Intervalul de Prezentare pentru Imbarcare, sau (b) sa vă prezentaţi la imbarcare sau să ajungeţi la poarta de îmbarcare la timp, din oricare motiv, rezervarea dvs. va fi anulată, vi se va refuza îmbarcarea si nu vi se va rambursa contravaloarea biletului.

Bagajul de cală inclus in pręt nu trebuie sa depaseasca greutatea  de 20 de kilograme/ pers; dimensiunile maxime ale unui bagaj de cal aunt: latime 1499 cm, inaltime 1194 cm, lungime 1715 cm.   Greutatea maxima a bagajului de mana este de 10 kilograme/ pers; dimensiunile maxime ale bagajului de mana sunt de 55x20x40 centimetri.  In bagajul de mana nu se pot transporta obiecte metalice si recipiente cu lichid mai mari de 100 ml, reglementare valabila si pentru produse de ingrijire corporala: pasta de dinti, geluri, aerosoli ruj de buze , crčme de fata, crčme de ras.. Greutatea admisa a bagajului de mana si bagajului de cala nu pot fi combinate. În cazul în care bagajul de cală depăşeste 20 de kilograme, trebuie să achitaţi o taxă suplimentară pentru exces de bagaje pentru fiecare kilogram în plus, insa si in acest caz greutatea maxima a unui bagaj nu poate depasi 32 kg. Numărul de bagaje de cală pe care doriţi să le transportaţi trebuie să fie indicat şi achitat în timpul procesului de rezervare. În cazul în care achitaţi pentru bagaje suplimentare mai târziu, acestea vor fi supuse unei taxe mai mari. În cazul în care pasagerul transportă un număr mai mic de bagaje decât cel achitat, taxa de bagaje nu va fi returnată. In bagajele de cala nu se accepta bani în numerar, titluri de valoare; bijuterii, metale preţioase, pietre preţioase sau semipreţioase; calculator, aparat foto, cameră video, telefon mobil şi orice alt aparat electronic sau dispozitiv tehnic şi accesoriile acestora;documente oficiale, de afaceri sau private; documente de călătorie sau de identitate; chei; lichide (exceptând: acidul din bateria unui scaun cu rotile); medicamente;obiecte de artă articole perisabile Pe langa bagajul de mana pasagerii pot transport cu ei , in avion: o poseta, o haina sau o patura, o umbrella sau un baston, o camera foto sau un binoclu de dimensiuni mici, telefon mobil, material de citit, alimente pentru copii cu varsta sub 2 ani, Pasagerii curselor cu decolare de pe aeroporturile din Londra si Liverpool pot transporta un singur bagaj de mana.

Agentia care emite biletul de avion nu este responsabila in nici un fel de serviciul prestat de compania aeriena.   Orice reclamatie trebuie adresata direct companiei aeriene Wizz Air.

Condiţii de călătorie

Aşa cum este folosit în cadrul acestui contract, 'bilet’ înseamnă fie documentul denumit 'Bilet pasager şi înregistrare bagaje’, fie documentul denumit 'Itinerariu/Chitanţă’ emis de către transportator sau în numele acestuia şi, dacă este cazul, documentul de îmbarcare; 'deplasare’ este echivalent cu 'transport’; 'transportator’ înseamnă toate liniile aeriene de transport care transportă sau se ocupă de transportul pasagerului sau al bagajelor acestuia în baza acestui contract, sau care asigură alte servicii, auxiliare transportului aerian; 'Convenţia de la Varşovia’ se referă la acea Convenţie de unificare parţială a regulamentului de transport internaţional aerian, semnată la Varşovia la 12 octombrie 1929, sau aceeaşi Convenţie cu modificările aduse la Haga, la 26 septembrie 1955, în funcţie de caz

 

 

 

 

Utilizarea următoarelor dispozitive electronice este interzisă pe întreaga durată a zborului:  aparate de radio FM şi televizoare portabile;  scanere; telefoane mobile;  dispozitive controlabile prin telecomandă (inclusiv jucării);  transmiţătoare şi receptoare radio; sisteme video portabile; CD-, minidisc- şi CD-ROM playere;  staţii radio-portabile; imprimante pentru computer;  indicatoare cu laser.

Următoarele dispozitive elctronice pot fi utilizate numai la altitudinea de croazieră:  computere portabile/laptop; jocuri pe computer; camere video

Utilizarea următoarelor dispozitive electronice este permisă pe întreaga durată a zborului fără niciun fel de restricţii:  stimulatoare cardiace; aparate auditive;  dispozitive medicale implantate;  stimulatoare electronice nervoase.

Femeile însarcinate

Femeile însărcinate pot fi acceptate la bord până în a 34-a săptămână de sarcină, după care li se va refuza călătoria. Wizz Air recomandă insistent pasagerelor a căror sarcină depăşeşte 28 de săptămâni să obţină recomandarea unui medic înainte de călătorie. Compania aeriana nu este responsabilă pentru problemele de sănătate ulterioare ale pasagerelor sau ale fătului care pot apărea în timpul sau ca rezultat al călătoriei cu avionul

Zborurile de legătură

În cazul care aţi rezervat un zbor în continuare cu aceeasi companie sau cu alta companie aeriana, acesta face obiectul unui contract separat. Bileul dvs de avion se refera doar la transportul intre două oraşe în mod direct, nu oferă un serviciu de legătură, prin urmare va trebui să vă înregistraţi bagajele pentru fiecare călătorie separat. Nu se va asigura transferul pasagerilor, nici al bagajelor. Din acest motiv nu ne asumăm responsabilitatea pentru pierderea unui alt zbor de legătură de către pasageri. Vă sfătuim să vă luaţi un interval de timp suficient între ora de sosire a primului zbor şi ora de plecare a zborului cu care vă continuaţi călătoria, pentru a vă putea recupera bagajele şi pentru a efectua procedurile de check-in şi pe cele de securitate pentru zborul următor

Enter content here

Enter content here

Enter content here

Enter content here

Enter supporting content here

Agentie de bilete Wizz Air * str. Marasesti 1-3 (intre Opera si Hotel Timisoara) tel/ fax 0256-212209; 0256-270827  * Timisoara * Romania * cod postal 300080 * Secret Tourism srl * RO14783182 * J35/1119/2002